--> No. 129

Oogstmaaltijd

Periode 2012 / Project Oogstmaaltijd / Opdrachtgever Werkplaats Buijtenland / Locatie Rhoon / Met Deborah Marengo, Voedseltuin Rotterdam


Op zaterdag 15 september gaan we samen met u oogsten, koken en eten op de Wijkakker van de Buijtenkwekerij. Het oogstfeest markeert de eerste collectieve oogstdag. De oogst wordt vanuit de Buijtenkeuken onder leiding van Deborah Marengo verwerkt tot een rijk middagmaal en genuttigd op de akker. Kom proeven hoe dit Rhoonse polderlandschap smaakt.

De Buijtenkwekerij bestaat uit een collectief beheerde Wijkakker met een Werkschuur. De akker wordt bewerkt door vrijwilligers van de Voedseltuin Rotterdam en bewoners uit de directe omgeving. De gedane arbeid betaalt zich uit in productaandelen.

 

 

Recreeeren is een werkwoord.

Werkplaats Buijtenland test en bewerkt met een nieuwe set werktuigen het Buijtenland van Rhoon als een agrarisch, cultureel en recreatief gebied. Eet het landschap in de Buijtenkeuken van Elmo Vermijs. Proef het landschap met de Buijtenbrouwerij van Henriëtte Waal. Rust in het landschap vanuit het Buijtenbed van Studio Makkink&Bey. Maak het landschap met de Buijtenkwekerij van Willemijn Lofvers. Beleef het landschap op de Buijtenpaden van Ester van de Wiel en Marnix Tavenier.

 

zie: www.werkplaatsbuijtenland.nl

+ Related Projects