--> No. 130

Spiegel Rotterdam

Periode 2010–2012 / Project Spiegel Rotterdam / Locatie Rotterdam, Hamburg, Keulen, Turijn Manchester, Vancouver / Met Jeroen de Willigen, Peter van der Helm, RAvB


Voor Spiegel Rotterdam deden drie ontwerpers en een groep studenten gedurende anderhalf jaar onderzoek. De resultaten daarvan zijn vastgelegd in deze publicatie. Spiegel Rotterdam maakt deel uit van Project Rotterdam, een breder onderzoek gericht op de ontwikkeling van een nieuw stedenbouwkundig instrumentarium voor verdichting van de binnenstad. Project Rotterdam heeft geen formele opdrachtgever. Het is een initiatief van Jeroen de Willigen (DeZwarteHond.), Willemijn Lofvers (Bureau Lofvers) en Peter van der Helm (Kraaijvanger.Urbis/ PH Urbanism) en wordt uitgevoerd met studenten van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst en ondersteuning van het Stimuleringsfonds voor Architectuur.

De ambities en ruimtelijke uitdagingen waarvoor de Rotterdamse binnenstad zich gesteld ziet, zijn niet uniek. In Spiegel Rotterdam vergelijken we de Rotterdamse binnenstad met vijf binnensteden van vergelijkbare ‘tweede’ steden in andere landen. Door de ruimtelijke en programmatische opzet en ontwikkeling van deze steden te bestuderen en in kaart te brengen, genereren we belangrijke kennis voor de Rotterdamse binnenstad.

 

Print on demand is op te vragen bij De Zwarte Hond, PH-Urbanism of Bureau Lofvers.
+ Related Projects