--> No. 114

Buijtenkwekerij

Periode 2011–2012 / Project Buijtenkwekerij / Opdrachtgever Provincie Zuid Holland / Locatie Buijtenland / Met Ester van de Wiel, Maik Mager


Buijtenkwekerij onderzoek naar en het ontwerp van oogstprocessen in het buijtenland tussen Rhoon en Portland. De Buijtenkwekerij is onderdeel van Werkplaats Buijtenland en wordt uitgevoerd in opdracht van de provincie Zuid Holland (zie www.werkplaatsbuijtenland.nl).

Buijtenkwekerij: landschap oogsten

Het unieke akkerlandschap ‘Buijtenland van Rhoon’ strekt zich uit van Rhoon tot de Portlandpolder en van Rotterdam Zuid tot en met de Rhoonse Grienden aan de Oude Maas.

 

Al in de 17e eeuw werd in dit gebied het voedsel verbouwd voor de stad Rotterdam. Het buitenland van Rhoon had toen een vruchtbare relatie met het binnenland van Rotterdam. Door de internationale logistieke ontwikkelingen van voedseltransport uit het buitenland is het Rotterdamse binnenland niet meer afhankelijk van het Rhoonse buitenland en is de vruchtbare relatie verworden tot een slapende relatie.

 

Willemijn Lofvers (architect) en Maik Mager (ontwerper) willen met hun bijdrage aan het team van Werkplaats Buijtenland deze slapende relatie tussen binnen- en buitenland weer tot leven wekken met hun project Buijtenkwekerij:  Landschap oogsten.

 

+ Related Projects