--> No. 168

Nachtwandeling

Periode 2020 ongoing / Project Nachtwandeling / Opdrachtgever Designplatform / Locatie Rotterdam e.o. / Met Platform-Scenography (P-S)


Platform-Scenography (P-S) organiseert samen met Willemijn Lofvers i.o.v. Designplatform nachtwandelingen. Ongemak en comfort zijn het vertrekpunt voor een reis naar het einde van de nacht. We zoeken in deze wandelingen de extremen op in een tijdsgewricht waarin alles op scherp lijkt te staan. In het publieke domein zorgen luidruchtige meningen, oordelen en wantrouwen voor een ontvlambaar amalgaam. Tegelijkertijd was het leven niet eerder zo vol van comfort en dient gemak de mens de pandemie heeft ons huis als veilige haven gemarkeerd. Theatermakers confronteren ons doorgaans graag met ongemak, terwijl designers zich uitleven op de behoefte aan comfort. Voor deze nacht halen we onze outdoor uitrusting en survival-kits, symbool ons verlangen naar vrijheid en avontuur, uit kasten, zolders en schuren. In de stilte van de nacht lopen we het vuur uit onze sloffen en zien de zon opkomen of ondergaan.

De wandeling op zich is doelloos. Ze zet volledig in op de ervaring van ruimte en tijd en het effect wat het ontwaken van de stad en het verstrijken van tijd met onze omgeving doet. En hoe wij ons daar dan eenmaal mentaal bewust doorheen bewegen. We ervaren het fenomeen van schemering en golden hour, met wat geluk zien we de zon boven de kim verrijzen, horen en zien hoe de stad en het ommeland ontwaakt en wij daarin tenslotte doorheen terug bewegen richting onze dagelijkse patronen en praktijken – die in een nieuw daglicht zijn geplaatst. ###
+ Related Projects