--> No. 109

BRAK!

Periode 2011 / Project BRAK! / Opdrachtgever WUR / Alterra / Arcam / Locatie Amsterdam


Een manifestatie bij ARCAM waarin de disciplines kunst, wetenschap en architectuur nauw samenwerken om aandacht te vragen voor de verzilting van de Nederlandse bodem. Met onder meer een site-specific kunstwerk en een raamexpositie (zilte Atlas) wordt het debat over de oplossingen voor het steeds zouter wordende grondwater gestart en worden deze zichtbaar gemaakt voor publiek.

In brak worden vanuit verschillende invalshoeken de gevolgen én kansen van de verzilting belicht. Er wordt getoond hoe onze verhouding tot de natuur en onze omgeving verandert en dat dit op zich geen probleem hoeft te zijn: de oplossing wordt vaak door de natuur zelf aangereikt. De Universiteit van Wageningen doet al geruime tijd onderzoek naar de mogelijkheden van zilte landbouw. Dit heeft  gevolgen voor de inrichting van het landschap, de agrarische sector, onze eetcultuur en de samenleving.

 

Brak! is een initiatief van kunstenaarsduo SWAMPS in samenwerking met Wageningen University & Research (C), Alterra, Plant Research International en ARCAM.

 

 

Zilte Atlas (Bureau Lofvers in opdracht van InnovatieNetwerk, 2008) is onderdeel van de manifestatie.

 

 

Locatie: ARCAM, Prins Hendrikkade 600, Amsterdam

Expositie: 20 mei t/m 27 augustus.

Debat : donderdag 16 juni 19:30 uur.

Oogstfeest: zaterdag 27 augustus 18:00 uur. Proeven!

+ Related Projects