BRAK!


Een manifestatie bij ARCAM waarin de disciplines kunst, wetenschap en architectuur nauw samenwerken om aandacht te vragen voor de verzilting van de Nederlandse bodem. Met onder meer een site-specific kunstwerk en een raamexpositie (zilte Atlas) wordt het debat over de oplossingen voor het steeds zouter wordende grondwater gestart en worden deze zichtbaar gemaakt voor publiek.

Sustainable communities


\'Sustainable communities, healthy land- Redesigning the lowlands inspired by social ecology\', co-referent.

Re-Think!


KansKaart


Sweet & Salt


‘Elevator Pitch’ in het kader van een samenwerking tussen Harvard en het Ministerie van Verkeer & Waterstaat over water management in Nederland en de (ontwerp)respons van Nederland op klimaatverandering alhier.

Waterdunen


Colijnsplaat


Advies inzake landschappelijke inpassing van binnendijkse zilte aquacultuur (\'Zeeuwse Tong\').

ZoutTuin


De toekomstige verzilting van de Nederlandse polders is onvermijdelijk maar biedt een uitgelezen kans om zilte gewassen te telen en zo nieuwe streekproducten te ontwikkelen. In de Zouttuin wordt geexperimenteerd met de teelt van zilte gewassen in de polder.

Zilte Atlas


Wenken voor later


VROM nodigt Rob Baris (Z&M delicatessen), Jago van Bergen, Willemijn Lofvers en Vincent Kuypers (Alterra) uit om hun ruimtelijke, culinaire visie op de toekomst van Nederland te presenteren. Deze wordt voorgeproefd tijdens een speciale editie van het Flow-Food diner.

ZPT-Breekwater


Bureau Lofvers en van Bergen Kolpa ontwerpen de zilte tuinen, het restaurant, een exporuimte en kantoren voor een eerste ZIlte ProefTuin op de Maasvlakte in opdracht van de Happy Shrimp Farm (buitenlocatie).