Sustainable communities


'Sustainable communities, healthy land- Redesigning the lowlands inspired by social ecology', co-referent.

KansKaart


Sweet & Salt


‘Elevator Pitch’ in het kader van een samenwerking tussen Harvard en het Ministerie van Verkeer & Waterstaat over water management in Nederland en de (ontwerp)respons van Nederland op klimaatverandering alhier.

Waterdunen


Colijnsplaat


Advies inzake landschappelijke inpassing van binnendijkse zilte aquacultuur ('Zeeuwse Tong').

Australia


The University of NSW research unit ILIRI invites a group of Dutch architects and artists to attend the ILIRI symposium at Fowlers Gap, Australia in September 2007. The Australian exchange has as its focus sustainability in the desert and the issue of global warming and the impact this has on current and future water management.

ZoutTuin


De toekomstige verzilting van de Nederlandse polders is onvermijdelijk maar biedt een uitgelezen kans om zilte gewassen te telen en zo nieuwe streekproducten te ontwikkelen. In de Zouttuin wordt geexperimenteerd met de teelt van zilte gewassen in de polder.

Zilte Atlas


Wenken voor later


VROM nodigt Rob Baris (Z&M delicatessen), Jago van Bergen, Willemijn Lofvers en Vincent Kuypers (Alterra) uit om hun ruimtelijke, culinaire visie op de toekomst van Nederland te presenteren. Deze wordt voorgeproefd tijdens een speciale editie van het Flow-Food diner.

ZPT-Breekwater


Bureau Lofvers en van Bergen Kolpa ontwerpen de zilte tuinen, het restaurant, een exporuimte en kantoren voor een eerste ZIlte ProefTuin op de Maasvlakte in opdracht van de Happy Shrimp Farm (buitenlocatie).

Winterschool


In de Winterschool 2007 die door de Academie van Bouwkunst Rotterdam (AvBR) georganiseerd wordt, staat de transformatie van het platteland centraal. De cultuur en het aanzien van het platteland zullen de komende jaren op ingrijpende wijze veranderen.

Graetheide


Sparringpartner voor de quick-scan Graetheide naar transformatie mogelijkheden rondom het chemiecluster in de regio Sittard-Geleen.